Training Tips voor Langer Fietsplezier Breukelen

28 juni 09:00 - 16:00

Op 28 juni en 5 juli zijn er een speciale trainingen voor 60-plussers met tips voor langer fietsplezier. Op 28 juni is de training in Breukelen en op 5 juli in Maarssen. Tijdens de training krijg je uitleg over fietsveiligheid, verkeersinzicht en e-bikes. Ook is er een fietstocht door de gemeente met aandacht voor fietsen in een groep en bijzondere verkeerssituaties. Deelname is gratis.

 

 

Training 'Tips Voor Langer Fietsplezier' 

Gemeente Stichtse Vecht, de provincie Utrecht en de Fietsersbond hebben de handen ineen geslagen en bieden de 60-plussers in de gemeente Stichtse Vecht de mogelijkheid deel te nemen aan de training ‘Tips Voor Langer Fietsplezier’, een training van een dag (9.00 – 16.00 uur), die op twee plaatsen wordt aangeboden. Deze informatieve dagen, waaraan voor de deelnemers geen kosten zijn verbonden, vinden plaats op donderdag 28 juni in Boom en Bosch, Markt 13 in Breukelen, en op donderdag 5 juli bij MHV Maarssen, Oostwaard 32 in Maarssen.

 

Praktische informatie

Breukelen:
Wanneer: donderdag 28 juni 9:00 - 16:00 uur
Locatie: Boom en Bosch, Markt 13, Breukelen

 

Hoe ziet de cursusdag eruit?

De deelnemers komen op de eigen fiets of e-bike naar de Training. Na de ontvangst worden eerst de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht getest. Hierbij is er speciale aandacht voor lokale verkeerssituaties; de cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Vervolgens staan controles en praktijkoefeningen op het programma: de deelnemers krijgen ‘fietsgymnastiek’ van een beweegdocente; ze kunnen hun fietsen / e-bikes laten controleren door een lokale rijwielhandelaar; op een afgezet parcours worden de reactiesnelheid, het evenwicht en de fietsvaardigheid getest; en het groepsfietsen wordt geoefend tijdens een korte fietstocht langs enkele bijzondere verkeerssituaties in de gemeente. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten van de e-bike, de fiets met elektrische trapondersteuning.

De cursus duurt van 9.00 tot 16.00 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

 

Aanmelden

Belangstellenden voor de Training ‘Tips Voor Langer Fietsplezier’ kunnen zich – vóór 18 juni - aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. aanmelding Tips Voor Langer Fietsplezier Breukelen 28 juni of Maarssen 5 juli). Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets of e-bike komt.

Deelname is gratis.


Naar het overzicht