Cursus Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

28 november 2018 19:30 - 12 december 2018 21:30

Sinds 25 mei is de nieuwe privacywet van toepassing in Nederland. Ook sportverenigingen moeten zich houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is van groot belang dat je als vereniging op de hoogte bent van de privacyregels en dat daar door de vereniging naar wordt gehandeld. Wanneer er op dit gebied iets misgaat zijn de boetes namelijk fors.

Om sportverenigingen te helpen bij dit complexe vraagstuk en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk AVG-proof kunnen worden, organiseert Team Sportservice provincie Utrecht op 28 november en 12 december de cursus AVG in Vianen. We willen je van harte uitnodigen bij deze cursus aanwezig te zijn.

Inhoud cursus

Om het voor verenigingen zo makkelijk mogelijk te maken te voldoen aan de AVG heeft de Stichting AVG Verenigingen een tool gelanceerd waarmee verenigingen de nieuwe wetgeving kunnen implementeren. Een goede begeleiding bij het doorlopen van het stappenplan van deze tool is essentieel. Tijdens de cursus van Team Sportservice word je daarom begeleid door een AVG-expert. Na afloop van de cursus is jouw vereniging, als al het ‘huiswerk’ netjes is gedaan, AVG-proof en ontvang je daarvan een verklaring.
 
Datum: 28 november en 12 december 2018
Tijd: 19.30 -21.30 uur
Locatie: Ursulinenhof 1, Vianen
Kosten: € 60,00 per vereniging (je ontvangt na afloop een factuur)
 
Meenemen
Laptop of iPad zodat we tijdens de workshops direct aan de slag kunnen gaan. 
 

De workshops
De cursus van Sportservice bestaat uit twee workshops van ieder twee uur.

Workshop 1 - woensdag 28 november 2018 
Tijdens de eerste workshop nemen we de belangrijkste aspecten van de AVG door en leggen we uit welke gevolgen de nieuwe wetgeving heeft voor sportverenigingen. Daarnaast krijg je uitleg over de AVG-tool, doorlopen we samen de eerste stappen van het stappenplan en stellen we mogelijke knelpunten vast.

Workshop 2 – woensdag 12 december 2018
In workshop 2 bespreken we de resultaten van de ingevulde AVG-tool, helpen we met het oplossen van de laatste knelpunten en ontvang je de AVG Verklaring van Stichting AVG Verenigingen.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor de cursus kan via de aanmeldbutton. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl.

Klik hier voor aanmelden

Voor meer informatie

Marieke de Bruin
Divers
06 58 07 61 17

Naar het overzicht

Voor meer informatie

Marieke de Bruin
Divers
06 58 07 61 17