Thema-avond; Btw & Verlonen in de sport

28 januari 19:30 - 21:30

UITNODIGING
Btw & Verlonen in de sport - 28 januari 2019

Tijdens deze thema-avond praten we u graag bij over de compensatieregeling voor sportverenigingen naar aanleiding van de verruiming van de btw-sportvrijstelling. Daarnaast wordt u geïnformeerd  over de veranderende wet- en regelgeving rondom vrijwilligersvergoedingen en de voor- en nadelen van verschillende manieren waarop sportverenigingen hun vrijwilligers en medewerkers kunnen uitbetalen.

Btw-vrijstelling voor sportverenigingen
De btw-sportvrijstelling maakt het mogelijk dat sportverenigingen op bepaalde diensten richting leden geen btw hoeven te heffen. Met ingang van 1 januari 2019 wordt deze regeling anders geïnterpreteerd. Dit leidt voor veel verenigingen tot een financieel nadeel. Ter compensatie is er daarom vanaf 2019 jaarlijks een subsidiepot van 87 miljoen beschikbaar. Bestemd voor het ontwikkelen en in stand houden van sportaccommodaties. Graag praat expert René Oerlemans u op 28 januari bij over hoe de subsidieaanvraag voor sportverenigingen praktisch verloopt en welke informatie daarbij van belang is. 
 
Datum -  28 januari 2019
Tijd - 19.30 -21.30 uur
Locatie - Ursulinenhof 1, Vianen

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.


Verlonen
Het tweede deel van de avond wordt verzorgt door Dennis Genet van Sportkader Nederland, die ingaat op het onderwerp 'verlonen'. Sportverenigingen kunnen hun vrijwilligers of medewerkers uitbetalen via een vrijwilligersvergoeding of door middel van een IB 47 formulier. Ook kunnen er ZZP'ers in de arm worden genomen of kunnen verenigingen mensen in loondienst nemen. Wanneer is welke optie verstandig? Wat zijn de voor- en nadelen? Op die vragen krijgt u een antwoord.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze link. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl.

Voor meer informatie

Marieke de Bruin
Divers
06 58 07 61 17

Naar het overzicht

Voor meer informatie

Marieke de Bruin
Divers
06 58 07 61 17