Instructie Verantwoord Alcoholschenken

12 februari 19:30 - 21:00

Op het moment dat er in sportkantines alcohol wordt geschonken moet er volgens de Drank- en Horecawet altijd een barvrijwilliger aanwezig zijn die in het bezit is van een IVA-certificaat. Om de barvrijwilligers van jouw vereniging in de gelegenheid te stellen dit certificaat te behalen, verzorgt Team Sportservice provincie Utrecht op dinsdag 12 februari aanstaande een ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’.

 

Praktische informatie Instructie

Datum: 12 februari 2019

Tijd: 19.30 -21.00 uur

Locatie: Team Sportservice provincie Utrecht, Ursulinenhof 1 Vianen

Kosten: € 15,00 per deelnemer: jouw vereniging/organisatie ontvangt na afloop een factuur op basis van het aantal opgeleide vrijwilligers.

 

Inhoud instructie: aan de slag met praktijksituaties

De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcoholschenken. Tijdens de bijeenkomst worden de wijzigingen die zijn doorgevoerd in de Drank- en Horecawet besproken en gaan we in op de effecten van het drinken van alcohol. Daarnaast staan er een aantal lastige praktijksituaties op het programma, waarin barvrijwilligers steeds voor een moeilijk dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’.

 

IVA-certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de instructie het IVA-certificaat als bewijs van deelname. Als jouw vereniging wordt gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar dien je
dit IVA-certificaat te kunnen overleggen.Aanmelden en meer informatie

Meld je nu aan voor de instructie. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl.

 

 


Naar het overzicht