Cursus AVG

03 april 2019 19:30 - 17 april 2019 21:30

Namens Team Sportservice provincie Utrecht willen we je van harte uitnodigen voor de cursus AVG op 3 en 17 april aanstaande.

 

Nieuwe privacy wetgeving

Sinds mei 2018 is de nieuwe privacywet van toepassing in Nederland. Ook sportverenigingen moeten zich houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is van groot belang dat je als vereniging op de hoogte bent van de privacyregels en dat daar door de vereniging naar wordt gehandeld. Wanneer er op dit gebied iets misgaat zijn de boetes namelijk fors.

Om sportverenigingen te helpen bij dit complexe vraagstuk en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk AVG-proof kunnen worden, organiseert Team Sportservice provincie Utrecht op 3 en 17 april de cursus AVG. We willen je van harte uitnodigen bij deze cursus aanwezig te zijn.

 

Inhoud cursus: aan de slag met het AVG-stappenplan

Om het voor verenigingen zo makkelijk mogelijk te maken te voldoen aan de AVG heeft de Stichting AVG Verenigingen een tool gelanceerd waarmee verenigingen de nieuwe wetgeving kunnen implementeren. Een goede begeleiding bij het doorlopen van het stappenplan van deze tool is essentieel. Tijdens de cursus van Team Sportservice word je daarom begeleid door een AVG-expert. Na afloop van de cursus is jouw vereniging, als al het ‘huiswerk’ netjes is gedaan, AVG-proof en ontvang je daarvan een verklaring.

 De training van Team Sportservice bestaat uit twee workshops van ieder twee uur:

 

Workshop 1 - woensdag 3 april

Tijdens de eerste workshop nemen we de belangrijkste aspecten van de AVG door en leggen we uit welke gevolgen de nieuwe wetgeving heeft voor sportverenigingen. Daarnaast krijg je uitleg over de AVG-tool, doorlopen we samen de eerste stappen van het stappenplan en stellen we mogelijke knelpunten vast.

 

Workshop 2 – woensdag 17 april

In workshop 2 bespreken we de resultaten van de ingevulde AVG-tool, helpen we met het oplossen van de laatste knelpunten en ontvang je de AVG Verklaring van Stichting AVG Verenigingen.

 

Praktische informatie

 

Datum: 3 en 17 april

Tijd: 19.30 -21.30 uur

Locatie
Team Sportservice provincie Utrecht
Ursulinenhof 1
Vianen

Kosten: € 60,00 per vereniging: je ontvangt na afloop een factuur.

Meenemen
Laptop of iPad zodat we tijdens de workshops direct aan de slag kunnen gaan.

Meer informatie
Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl

 

Aanmelden AVG cursus

 

 

 

 


Naar het overzicht