Méér Sponsors in Kortere Tijd

30 oktober 2019 19:30 - 13 november 2019 21:30

Datum:                               30 oktober & 13 november 2019 19:30-21:30

Locatie:                              't Kikkerfort, Schepersweg 14a Breukelen

Cursusleider:                     Niels van Weert

Aanmelden scholingen 2019

 

Meer Sponsors in Kortere Tijd is een tweedaagse cursus die verenigingen helpt met het opzetten van een actief sponsorbeleid. Tijdens onze training leer je niet alleen hoe je nieuwe sponsors aantrekt, maar ook hoe je meer verbondenheid bij de huidige sponsors creëert. Je vindt sponsors die passen bij de vereniging. Het resultaat is een win-winsituatie en sponsors die zich voor lange tijd aan uw vereniging binden.

 

Meer sponsors

In deze cursus wordt je begeleid naar meer sponsors. Met een door jou samengestelde werkgroep. Na afloop van deze cursus weet je welke potentiële sponsors geschikt zijn voor de vereniging, hoe een eerste gesprek met een sponsor gaat en hoe de vereniging kan aansluiten bij de wensen van de (potentiële) sponsors. Inmiddels hebben 41 verenigingen in Nederland al de cursus gevolgd en samen hebben zij er 373 sponsors bij gekregen.

 

Inhoud van Meer Sponsors in Kortere Tijd

 

Analyse van de organisatie

De eerste stap van Meer Sponsors in Kortere Tijs is het goed in kaart brengen van het ledenbestand. Een ledenbestand ingedeeld op bijvoorbeeld leeftijd of inkomensklasse geeft inzicht in hoe interessant de verenging is voor potentiële sponsors. Daarnaast helpt het om te bepalen voor welk soort bedrijven uw vereniging interessant is.


Het maken van een shortlist

Voordat de eerste potentiële sponsors benaderd worden maken we een lijst met kansrijke bedrijven en brengen we in kaart of iemand van de vereniging daar contacten heeft. Hierbij zijn eventuele tegenprestaties en een analyse van het bedrijf erg belangrijk. Door goed beslagen ten ijs te komen wordt de kans op een vervolggesprek vergroot.


Het introductiegesprek

Samen bereiden we het eerste (telefoon)gesprek voor. Wat te doen bij bezwaren als ‘geen budget’ of ‘geen tijd’? Tijdens onze training leer je hiermee om te gaan zodat de kans op een vervolggesprek aanzienlijk vergroot wordt.


Het vervolggesprek

Ook bieden we begeleiding bij het daadwerkelijke vervolggesprek. Van het voorbereiden van het gesprek tot aan het opstellen van de overeenkomst.

 

Realiseren sponsorbeleid en behoud

Hoe ziet een goed sponsorbeleid eruit? De laatste stap van onze cursus is misschien wel de belangrijkste. Het verankert alle voorgaande stappen en zorgt voor duidelijkheid voor zowel de vereniging als de sponsor. Het resultaat is een tevreden sponsor die graag betrokken bij de vereniging blijft.

 

 

Voor meer informatie

Danielle van Schaik
Medewerker Sportpunt & 't Kikkerfort
0346-266851

Naar het overzicht

Voor meer informatie

Danielle van Schaik
Medewerker Sportpunt & 't Kikkerfort
0346-266851