Opening Ontdek- en beweegroute Maarssenbroek

17 juli 14:30

Op woensdag 17 juli wordt in het wijkpark van Maarssenbroek de ‘Ontdek- en beweegroute’ feestelijk geopend. De ontdek- en beweegroute is een beeldenroute van dieren die in het wijkpark voorkomen. Ontdek de beelden in alle delen van het wijkpark op plekken waar de dieren daadwerkelijk gespot zijn! Door de route te lopen leren volwassenen én kinderen alles over bijvoorbeeld de schildpad, de reiger en de kikker. Daarnaast kan jong en oud bij elk beeld een oefening doen om er een actief uitje van te maken.

 

Kom gezellig langs en ontdek mee!

Op woensdag 17 juli start de opening van de ontdekroute om 14:30 uur bij de ingang van de Struintuin. Deze vind je ter hoogte van Reigerskamp in het wijkpark. Vanaf daar zijn er volop activiteiten. Zo ontdekken de volwassenen de route en de beweegoefeningen en gaan de kinderen samen met Wilde Bras op speurtocht naar de dieren. Natuurlijk is er voor iedereen een lekkere versnapering aanwezig! De opening is georganiseerd in samenwerking met het Milieu Educatief Centrum.

 

Initiatief van bewoners en het project Gezonde Buurten

De ontwikkeling van de ontdek- en beweegroute is een initiatief van buurtbewoners uit Reigerskamp. Bij de aanleg kregen zij hulp van het project Gezonde Buurten. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Stichtse Vecht, Jantje Beton en IVN (natuureducatie) en stimuleert ideeën voor een groener en gezonder wijkpark. Ook de beweegoefeningen werden bedacht door inwoners en wandelgroepen zoals Slow Sports.  


Naar het overzicht