Instructie Verantwoord Alcoholschenken

25 september 19:30 - 21:00

Op het moment dat er in sportkantines alcohol wordt geschonken, moet er volgens de Drank- en Horecawet altijd een barvrijwilliger aanwezig zijn die in het bezit is van een IVA-certificaat. Om de barvrijwilligers van jouw vereniging in de gelegenheid te stellen dit certificaat te behalen, verzorgt Team Sportservice provincie Utrecht op woensdag 25 september aanstaande een ‘Instructie Verantwoord Alcohol schenken’ in Abcoude. Ook verenigingen uit Stichtse Vecht zijn welkom!

 

Inhoud instructie: aan de slag met praktijksituaties

De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcohol schenken. Tijdens de bijeenkomst worden de wijzigingen die zijn doorgevoerd in de Drank- en Horecawet besproken. Ook gaan we in op de effecten van het drinken van alcohol. Daarnaast staan er een aantal lastige praktijksituaties op het programma, waarin barvrijwilligers steeds voor een dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’.

 

IVA-certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de instructie het IVA-certificaat als bewijs van deelname. Wanneer jouw vereniging wordt gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar, moet je
dit IVA-certificaat kunnen overleggen.

 

Aanmelden en meer informatie

Meld je nu aan voor Verantwoord Alcoholschenken. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl.

 

Praktische informatie

Datum: 25 september 2019
Tijd: 19.30 -21.00 uur
Locatie: FC Abcoude, Ruwelspad 1 Abcoude
Kosten: €15,00 per deelnemer
Jouw vereniging/organisatie ontvangt na afloop een factuur op basis van het aantal opgeleide vrijwilligers.


Naar het overzicht