Thema-avond: Is jouw club klaar voor de toekomst?

16 november 19:30 - 21:30

Is jouw club klaar voor de toekomst?

Kom erachter tijdens de thema-avond van de sportraad i.s.m. het lokale sport- en preventieakkoord!

 

Wanneer:                  Dinsdag 16 november

Hoe laat:                  19:00 uur inloop, 19:30 start, 21:30 einde

Waar:                       Breukelen (locatie volgt na aanmelding)

Aanmelden:              Via dit formulier

 

Wat gaan we doen?

Het eerste deel van de avond bestaat uit een interactief gesprek begeleidt door een medewerker van de NOC*NSF Academy en collega-verenigingsbestuurders over wat er speelt in jouw club, hoe je continuïteit van de club kunt waarborgen en daarmee de club leidt naar een vitale toekomst. We gaan in op mogelijke knelpunten die worden ervaren, op ambities én op kansen voor de club. Tijdens deze thema-avond maak je kennis met de gouden driehoek ‘sportaanbod – accommodatie – kader’ en wordt je geïnformeerd over de mogelijkheden tot scholing op deze gebieden. NOC*NSF zal dit deel van de avond verzorgen.

Het tweede deel van de avond nemen we jullie graag mee in de toekomstige ontwikkeling op het gebied van multifunctionele sportaccommodaties. Steeds vaker worden sportaccommodaties ingericht op multifunctioneel gebruik. Dit geldt voor zowel nieuwe als vernieuwde accommodaties. Welke mogelijkheden zijn er voor jullie vereniging? Waar moet je rekening mee houden? In dit deel willen we actief met jullie in gesprek om kennis uit te wisselen.

 

Wat kan jouw vereniging eruit halen?

Tijdens de thema-avond wordt getoond welke cursussen/opleidingen/workshops gratis te volgen zijn door bestuursleden en vrijwilligers van verenigingen in Stichtse Vecht. Onderwerpen als ‘slimme sponsoring en crowdfunding’, ‘geld besparen met verduurzaming’ en ‘aangepast sporten’ zijn bijvoorbeeld kosteloos beschikbaar vanuit het lokale sport- en preventieakkoord. Daarnaast bestaat er nog aanbod vanuit de landelijke akkoorden én zijn er mogelijkheden om gratis scholing van Team Sportservice Utrecht te volgen. Staat er iets tussen waaraan je deel wilt nemen? Dan kun je je deze thema-avond direct inschrijven! Staat een onderwerp waarover je scholing zou willen volgen er niet tussen? Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing! (Kijk in de bijlage van dit bericht voor meer informatie).

Gezien de ontwikkelingen in de sport zoals bv. teruglopende ledenaantallen, een tekort aan vrijwilligers of harmonisatie vanuit de gemeente, dien je als vereniging met een (eigen) sportaccommodatie creatief te zijn om ook in de toekomst nog aantrekkelijk te blijven. Aan de andere kant zien we een ontwikkeling in de groei van nieuwe(re) sporten, zoals bijvoorbeeld aan bootcamps, yoga, wandelclubs, maar bijvoorbeeld ook skeeleren, fietsen en beachvolleybal. Tijdens deze thema-avond willen we samen met jullie actief kennis delen en willen we jullie inspireren om na te denken over jullie eigen accommodatie als multifunctionele accommodatie. De uitkomsten van deze thema-avond nemen wij mee in onze adviezen richting de gemeente.

Contactpersoon:      

John Heun (voorzitter sportraad Stichtse Vecht) 
info@sportraadstichtsevecht.nl

 

 


Naar het overzicht