Vrolijke opening ontdek- en beweegroute in Maarssenbroek

18 juli 2019

Woensdagmiddag 17 juli werd de nieuwe ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek geopend. De route bestaat uit houten beelden. Bij ieder beeld staat informatie over het dier en kunnen kinderen en volwassenen leuke beweegoefeningen doen. Vanaf nu kan iedereen op ontdekkingstocht naar de beelden!

 

Een echte fun- en fitroute

Na de officiële opening ontdekten een grote groep kinderen samen met Wilde Bras vanuit de struintuin al een aantal dierenbeelden! Zij zagen de prachtige houten beelden van bijvoorbeeld de schildpad, snoek en gans. Ook de volwassenen liepen een rondje en probeerden een aantal beweegoefeningen die bij de beelden horen. Zo is het een echte fun- én fitroute! Wil je ook samen met je (klein-) kinderen alle beelden en beweegoefeningen ontdekken? Kijk op www.sportpuntstichtsevecht.nl/ontdekroute!

 

Initiatief van bewoners en het project Gezonde Buurten

De ontdek- en beweegroute is een initiatief van buurtbewoners uit Reigerskamp. Bij de aanleg kregen zij hulp van het project Gezonde Buurten. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Stichtse Vecht, Jantje Beton en IVN (natuureducatie) en stimuleert ideeën voor een groener en gezonder wijkpark. Ook de beweegoefeningen werden bedacht door inwoners en wandelgroepen zoals Slow Sports.