Vacature Coördinator Stichting Leergeld Stichtse Vecht

14 augustus 2019

Stichting Leergeld (in oprichting) is op zoek naar een initiatiefrijke en een sociale coördinator die administratief en communicatief vaardig is. Je kunt een luisterend oor bieden maar ook snel handelen. We zoeken een vrijwilliger die goed om kan gaan met privacygevoelige informatie en die na training gestructureerd kan werken met het landelijke Leergeld informatiesysteem (LISY). Iemand die enthousiast is om een bijdrage te leveren aan deze stichting in oprichting en 1 tot 2 dagdelen per week beschikbaar is. Die beschikbaarheid is uiteraard in onderling overleg te regelen en er wordt ook rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden.

 

Wat doet Leergeld?

Leergeld helpt (als laatste vangnet) kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen zodat ze kunnen meedoen aan activiteiten binnen- en buiten school. Leergeld maakt dat mogelijk door de kosten (of een gedeelte daarvan) direct te betalen aan de school, de club of de winkelier uit Stichtse Vecht. De ouders doen via de Leergeld website een aanvraag waarna een Leergeld vrijwilliger bij de ouders thuis op bezoek komt. Leergeld Stichtse Vecht is een lokale en onafhankelijke Stichting.

 

Wat mag je als vrijwilliger verwachten?

Een prettige samenwerking met je collega vrijwilligers en het bestuur. Een team van mensen met uiteenlopende achtergronden met hetzelfde idee: Kinderen (van 4 tot 18 jaar) helpen die (tijdelijk) niet zonder een steuntje in de rug kunnen. Natuurlijk krijg je goede scholing en begeleiding. Alle kinderen mogen meedoen, want NU meedoen is straks meetellen!

 

Wat zijn de taken?

  • Werven, begeleiden en coachen van de vrijwillige intermediairs;
  • Beoordelen en toekennen van de aanvragen en het verwerken daarvan in het digitale Leergeld informatiesysteem (LISY);
  • Contacten onderhouden met organisaties: zoals scholen, sportverenigingen, leveranciers, etc.;
  • Bijwonen van de bestuursvergaderingen;
  • Verantwoordelijk zijn voor de operationele werkzaamheden van de vrijwilligers;
  • Signaleren van trends en knelpunten uit de praktijk en een bijdrage leveren aan het beleid van de stichting.

 

Kortom een aantrekkelijke en veelzijdige vrijwilligersfunctie waardoor je helpt sociale uitsluiting te voorkomen. Je bent onderdeel van de lokale en landelijke ‘Leergeld familie’. Je staat midden in de maatschappij en kunt echt een verschil maken.

 

Reageren op de vacature

Voel jij je aangesproken en word je enthousiast van deze functie? Belangstellenden kunnen een reactie sturen of bellen voor meer informatie naar: Bibi Prummel bibiprummel@leefmd.nl 06-54376299