Vernieuwing sportpark Daalseweide en Zuilen

27 maart 2017

Gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht gaan samenwerken om de sportparken Daalseweide en Zuilen/Elinkwijk te vernieuwen. Als aftrap van de samenwerking speelden de wethouders van beide gemeenten een potje badminton op de scheiding van de gemeenten: de Zuilenselaan.

 

Ondertekening samenwerking

Maandag 27 maart hebben de wethouders Franko Živkovic van Stichtse Vecht en Paulus Jansen van Utrecht de samenwerkingsovereenkomst getekend. In zijn openingswoord vertelde wethouder Živkovic dat er veel werk is verricht en de samenwerking nu van start kan: 'er is een bestuurlijke brug geslagen om te komen tot een mooi sportpark.' Wethouder Jansen is blij dat het aanbod van sporten kan worden uitgebreid.

 

Vernieuwing

De plannen worden nog ontwikkeld, maar het idee bestaat dat er minder sporvelden nodig zijn als natuur- door kunstgras wordt vervangen. Ook moeten in de toekomst andere sporten gebruik kunnen maken van de sportparken. De plannen bieden daarnaast kansen om de omgeving van de sportparken zo in te richten dat er ruimte komt voor sporten als hardlopen, skeeleren, Beach sporten, bootcamp en (outdoor)fitness. Tevens grijpen de gemeenten de revitalisatie van de sportparken aan om de groenstructuur en recreatieve functie van het gebied te versterken.