Start Prokkel-netwerkbijeenkomst

22 januari 2020

Op woensdag 22 januari gaf wethouder Hetty Veneklaas samen met kinderburgemeester Merle Schweppe, het officiële startsein voor de Prokkel-netwerkbijeenkomst. Stichtse Vecht is gastgemeente van de Provincie Utrecht.

'Prokkel' staat voor een Prikkelende ontmoeting tussen mensen mét en mensen zónder een beperking. Kinderburgemeester Merle Schweppe zet zich dit schooljaar in voor kinderen met een beperking. Daarom opent zij samen met Hetty Veneklaas deze ochtend.

De gemeente Stichtse Vecht heeft dit jaar de eer om gastheer te zijn van de netwerkbijeenkomst voor de provincie Utrecht. Met een dynamisch kennismakingsspel door ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking en vliegensvlugge netwerkrondes, wordt de voorbereidingstijd tot de Prokkelweek in stijl afgetrapt.

De Prokkelweek
De prokkelweek zelf is in 2020 van 8 tot en met 13 juni 2020. De Prokkelweek stimuleert mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. Om de afstand tussen hen te verkleinen. Om iets te veranderen in de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken, zodat erna de maatschappij kan volgen. Tijdens de Prokkelweek staan activiteiten tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking centraal. 

Stichtse Vecht doet ieder jaar met 2 teams mee met de sterrenslag.

 

Klik hier voor de website van Stichting Prokkel.

Voor meer informatie

Marieke de Bruin
Divers
06 58 07 61 17

Voor meer informatie

Marieke de Bruin
Divers
06 58 07 61 17