Nationale Sportweek 2020

16 september 2020

Veel gratis sportieve activiteiten in Stichtse Vecht
 

NOC*NSF, gemeenten, sportbonden en sportclubs willen zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen. Om dit te bereiken, organiseren zij samen de Nationale Sportweek. Tijdens de sportweek krijgt iedereen de kans de sport te ontdekken die bij hem of haar past door mee te doen met één van de gratis kennismakingslessen. In Stichtse Vecht doen er heel veel clubs en verenigingen mee. Alle lessen en activiteiten vind je in de sportkalender deze kun je op de oranje button hiernaast downloaden en is te vinden in de VARNWS.

 

* Kijk voor nog meer activiteiten tijdens de Nationale Sportweek onderaan deze pagina!

 
Nationale Sportweek 2020

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen, in alle takken van sport. "Juist nu is het extra belangrijk om te bewegen. Veel inwoners missen het contact met anderen. Sport en beweegactiviteiten kunnen daar veel in betekenen. Dat helpt om gezond, fit en vrolijk te blijven.". Zegt Hetty Veneklaas Wethouder Sociaal, Onderwijs en Sport Gemeente Stichtse Vecht.

 

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook opnieuw het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!  De Nationale Sportweek is van 18 tot en met 27 september. 

Ook voor sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek (maandag 21 t/m donderdag 24 september) worden er een aantal handige webinars voor sportaanbieders aangeboden. Je kunt je aanmelden voor de volgende webinars: 

  • Sociale veiligheid

  • Gezonde sportomgeving

  • Financieel gezond de crisis door 2.0 

  • 4 inzichten in trainerschap

  • Beetje opvoeder 

  • 4 inzichten voor de verenigingsscheidsrechter  

 Kijk in de agendavoor meer informatie en aanmelden.

 

Nog meer aanbod!
 

Voetbal

Bij FC Breukelen kunnen ook kinderen van 12 tm 14 jaar mee doen op: donderdag 24 september van 18:00 tot 19:15 uur. Aanmelden via: jeugd- commissie@fcbreukelen.nl. FC Breukelen, Sportpark Broekdijk, Breukelen.

Handbal

Bij Handbalvereniging Nijenrodes in Breukelen kan iedereen in beweging zijn. Leeftijd 4 t/m 70 jaar. Iedereen is welkom en mag drie keer kosteloos mee trainen. Trainingen zijn op dinsdag vanaf 16:30 uur tot 21:30 uur. Ook bieden wij G-(Gehandicapten)handbal. Kijk op ons trainingsrooster voor de tijden. Waar: de jongste jeugd traint in de sporthal van 't Kikkerfort in Breukelen, de rest van de vereniging traint op de handbalvelden naast de sporthal. Aanmelden via e-mail.

Wielrennen

Fiets een keer mee met Toerclub Breukelen. Elke dinsdag, vrijdag en zondag om 9.00 uur verzamelen een groep fietsers van Toerclub Breukelen zich op de Kerkbrink voor een mooie tocht door de omgeving. ‘We fietsen met elkaar op drie verschillende niveaus van sportieve recreant tot de ‘snelle mannen en vrouwen’. Dus voor ieder wat wils. De ritten zijn tussen de 70 en 90 km en altijd met een tussentijdse koffiestop. Niet alleen om te recupereren maar ook voor de gezelligheid. Informatie op de website .