Stichtse Vecht heeft een Lokaal Sportakkoord

21 september 2020

Nationale Sportweek

Van 18 tot en met 27 september is het de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tijdens deze week wordt het Lokaal Sportakkoord Stichtse Vecht feestelijk overhandigd aan de initiatiefnemers ofwel Welzijn Stichtse Vecht, Sport4All, de Sportraad en gemeente Stichtse Vecht. Dit gebeurt op vrijdag 25 september 2020 om 10.00 in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor in Maarssen.

 
Het Rijk stelt voor 2020 en 2021 €40.000 per jaar beschikbaar voor het ontwikkelen van een lokaal sportakkoord met daarin aansprekende acties om mensen met plezier aan het sporten en bewegen te krijgen.

Hans van den Boogaard voorzitter van het Kernteam Lokaal Sportakkoord: “We hebben de handen ineen geslagen met de gemeente, de Sportraad, stichting Sport4All en Welzijn Stichtse Vecht om samen een Lokaal Sportakkoord tot stand te brengen. Er waren ongeveer 50 actieve inwoners vanuit zo’n 30 verschillende sportaanbieders, onderwijs- en zorginstellingen bij betrokken. Er ligt nu een prachtig en ambitieus Sportakkoord waar we vrijdag graag voor ‘tekenen’! We hebben meer dan 100 acties op stapel staan. Zodat ook in de toekomst zoveel mogelijk mensen met plezier kunnen sporten en bewegen in Stichtse Vecht.”

In het Lokaal Sportakkoord Stichtse Vecht staat onder meer:

  • Dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen in Stichtse Vecht

  • Dat er voldoende duurzame en multifunctionele sport- en beweegaccommodaties zijn 

  • Dat er voldoende en vitale sport- en beweegaanbieders zijn die dit blijvend faciliteren

  • Dat er een positieve sportcultuur is waarbij mensen in een veilige en gezonde omgeving met plezier kunnen sporten en bewegen

  • Dat we vooral kinderen in Stichtse Vecht uitdagen en stimuleren om voldoende te bewegen.