Buiten schaken in Loenen

12 februari 2021

Sinds vorige week staan er twee buitenschaaktafels in Loenen voor ’t Amsterdammertje. Twee fanatieke schakers uit Loenen hebben zich hiervoor ingezet namens schaakgenootschap Vecht en Ommelanden en schaakgroep van de Ludgerusschool. Samen met onze buurtsportcoach zijn deze tafels aangevraagd via het #leefbaarheidsbudget.


Schaken brengt mensen bij elkaar en juist nu in deze tijd is dat belangrijker dan ooit. Samen buiten afspreken om een potje te schaken, met 1,5 meter afstand, kan namelijk nog wel! Het spel zet mensen aan tot denken, creëert ontmoetingen en kan door iedereen gespeeld worden. Schaken houdt je brein fit.


Zodra de regels worden versoepeld wordt er een toernooi georganiseerd om de tafels officieel te openen. Tot die tijd is iedereen welkom om daar met een duo te komen schaken. Vergeet je schaakstukken niet mee te nemen!


Lijkt het je ook leuk om schaaktafels in jouw wijk te plaatsen? Neem dan contact op met onze buurtsportcoach Marjolein Borlée via M.borlee@welzijnsv.nl of 0346-290 710