Doe Dingen Koelkastposter

20 mei 2021

Verzamel hout en maak een hut, neem een voetbal mee naar de supermarkt, haal je gratis appel op en maak een verfrissende citroenlimonade. Deze ideeën en nog veel meer vind je op de “Doe Dingen koelkastposter” van JOGG en Sportpunt Stichtse Vecht. Het boodschap van de poster: beweeg meer, eet lekker en gezond en voel je goed.


Bewegen vanzelfsprekend en leuk

Met deze poster willen Sportpunt Stichtse Vecht en JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) bewegen en gezond eten stimuleren door te laten zien hoe leuk dit kan zijn. JOGG-regisseur Sofie van Opdorp: “Als je een bal meeneemt naar de supermarkt ren je onderweg onbewust en leg je een grotere afstand af. Als je een hinkelpad op staat ziet, spring je vanzelf in het rond, terwijl je dat normaal niet doet. Bewegen wordt op deze manier vanzelfsprekend en leuk.”


Gezonde leefstijl

Meer bewegen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Bewegen en een gezonde voeding zorgen namelijk voor een gezond gewicht, het versterkt je spieren en botten en je voelt je beter. Zoals ook op de poster staat vermeld: Door te bewegen komt het stofje endorfine vrij in je lichaam en dat zorgt voor een goed humeur. Met corona zien we daarnaast steeds meer hoe belangrijk een gezond gewicht is.


Waar vind ik de poster?

Je vind de poster in VARnws van 20 mei 2021 of download hem op deze pagina. Plak hem op je koelkast en laat je inspireren.
 

Sportakkoord Stichtse Vecht

De poster is gemaakt in samenwerking met Sportakkoord Stichtse Vecht. Het Sportakkoord werd in 2020 gesloten en heeft als doel sporten en bewegen te stimuleren. Heb jij ook een leuk initiatief om sporten, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren? Neem dan contact op met Sofie van Opdorp via: sofie.van.opdorp@stichtsevecht.nl