90 ‘beweegtassen’ naar de Voedselbank

24 juni 2021

Op donderdag 24 juni bracht wethouder Sport Hetty Veneklaas, 90 ‘beweegtassen’ naar de Voedselbank. In een beweegtas zitten verschillende soorten buitenspeelgoed en kaarten met ideeën voor buitenspelletjes. Met de beweegtas stimuleren we kinderen om meer te bewegen.

‘Buitenspelen moet voor iedereen mogelijk zijn’

Wethouder Sport Hetty Veneklaas: ‘Bewegen en buitenspelen is gezond en moet voor iedereen mogelijk zijn, ook als jij of je ouders minder geld hebben. Daarom reiken we via de Voedselbank de beweegtas uit aan gezinnen. Daarin zit allerlei informatie, tips en ook leuke beweegspellen.’

Beweegtas voor de Voedselbank

Ben je klant van de Voedselbank en heb je kinderen? Dan krijg je in de week van 28 juni tot en met 1 juli een gratis beweegtas uitgereikt.

Meer bewegen en sporten voorkomt lichamelijke problemen

In totaal zijn er 90 beweegtassen voor 90 gezinnen beschikbaar. De beweegtas is een initiatief vanuit het lokaal Sportakkoord in gemeente Stichtse Vecht samen met JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. In het lokaal Sportakkoord staan afspraken over hoe we meer inwoners in beweging kunnen krijgen.

Sporten met een laag inkomen

Er zijn verschillende regelingen om sport mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Denk aan de U-pas, het Jeugdfonds Sport en de zwemregeling.