Het Sportakkoord biedt hulp bij het aanvragen van de U-pas

20 juli 2021

Marjolein Borlee van Welzijn Stichtse Vecht en Sofie van Opdorp van het Sportpunt Stichtse Vecht bieden vanuit het Sportakkoord de mogelijkheid om mensen te helpen bij de aanvraag van de U-pas.

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in onder meer Stichtse Vecht. Met de pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten en krijg je korting bij bijvoorbeeld musea, bioscopen en toeristische attracties.

“Veel mensen die recht hebben op een U-pas vragen hem niet aan. Deze geluiden horen we tijdens sportaanbod tegen gereduceerd tarief van Welzijn Stichtse Vecht.” zegt Marjolein Borlee

”Dit is heel jammer want met de U- pas kun je heel veel leuke dingen doen! Daarom hebben we deze actie op touw gezet en gaan we actief helpen bij de aanvraag van de U-pas”.

 

Heb je recht op een U-pas? Vraag hem aan!

Op iedere U-pas staat een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden aan allerlei activiteiten. Los van het tegoed krijg je met de U-pas regelmatig korting op activiteiten. Het U-pasjaar begint op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2022. Een pas aanvragen voor het aankomende jaar kan tot en met 30 april 2022. Het aanvragen van de pas kan op www.u-pas.nl. Hier vind je ook direct al het aanbod in Stichtse Vecht. Of neem voor hulp bij het aanvragen contact op met Marjolein Borlee via 0346-290710 of m.borlee@welzijnsv.nl.

 


Sluit je aan bij de U-pas als sport- of beweegaanbieder! 

Sofie van Opdorp van het Sportpunt Stichtse Vecht vult aan dat ook sport- en beweegaanbieders zich kunnen aansluiten bij de U-pas. “Speciaal voor sport- en beweegaanbieders die aanbod voor U-pashouders hebben in Stichtse Vecht is er promotiemateriaal beschikbaar. Denk hierbij aan mooie posters die je op kunt hangen op de sportaccommodatie. Maak de mogelijkheden zichtbaar, ook online!”  

Aanbieders die meer informatie willen over mogelijk aanbod voor U-pashouders, willen weten wat dit betekent voor de club of vereniging, of het promotiemateriaal willen ontvangen kunnen contact opnemen met Sofie van Opdorp van het Sportpunt Stichtse Vecht via 0346-254537 of sofie.van.opdorp@stichtsevecht.nl