Meidenvoetbal clinic FC Utrecht

03 mei 2017

Woensdagmiddag 26 april staat het voetbalveld van VV Maarssen vol met meiden. Ze zijn afgekomen op de meidenvoetbal clinic van FC Utrecht. Tijdens de clinic krijgen de meiden, tussen de 6 en 16 jaar, training van twee selectiespelers van Jong FC Utrecht: Myenty Abena (22) en Tafari Moore (19). De spelers brachten een bezoek aan VV Maarssen in het kader van de provinciebezoeken van FC Utrecht. Deze keer was het bezoek gekoppeld aan het komende EK voetbal voor vrouwen.

 

Training 

De meidentraining was opgezet door FC Utrecht en werd deels uitgevoerd door de trainers van VV Maarssen. De meiden werden verdeeld in vijf groepen. Iedere groep kreeg vijf korte trainingen met aandacht voor verschillende onderdelen van het voetbal. Het leukste onderdeel was uiteraard de training van de spelers van FC Utrecht, waarbij de nadruk lag op techniek. Aan het einde van de training ontvingen alle deelnemers een certificaat van deelname van FC Utrecht.

 

Provinciebezoek FC Utrecht

De meidenvoetbal clinic was al weer het derde bezoek van FC Utrecht aan Stichtse Vecht. Eerder dit jaar gaven spelers van FC Utrecht een gastles op De Schpershoek in Breukelen over gezonde leefstijl  en bezochten ze dagbesteding de Werkspecht in Maarssen. Bij de Werkspecht liepen de spelers een dagje mee met de werkzaamheden van een cliënt met een verstandelijke beperking. FC Utrecht wil met deze bezoeken een bijdrage leveren om van Utrecht de meest vitale provincie van Nederland te maken. Focus hierbij ligt op hun maatschappelijke pijler: het bevorderen van een vitale leefstijl bij kinderen en ouderen.

 

EK Vrouwenvoetbal 

Het EK Vrouwenvoetbal start op 16 juli in Stadion Galgenwaard met de openingswedstrijd de Oranje Leeuwinnen tegen Noorwegen.