Sportpunt Stichtse Vecht officieel van start

13 september 2017

Op 9 september is het Sportpunt Stichtse Vecht officieel van start gegaan. De lancering werd verricht door wethouder sport Warner van Vossen bij Taekwondoschool Choi Do Kwan in gymzaal Zwanenkamp.

 

Iedereen een leven lang sporten en bewegen

Van Vossen benadrukte tijdens de lancering het belang van sporten en bewegen. Daarbij refereerde hij aan de missie van de gemeente dat iedereen een lang leven moet kunnen sporten en / of bewegen binnen de eigen capaciteiten. Door sport en bewegen leef je gezond(er), wordt bijgedragen aan ieders persoonlijke ontwikkeling en de sociale cohesie, waardoor de sociale leefbaarheid wordt versterkt. Het Sportpunt gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren!

 

Uitreiking mooiste sportfoto

Tijdens de lancering werden er drie prijzen uitgereikt. Choi Do Kwan was de winnaar van de prijsvraag waar de lancering plaats zou moeten vinden. Zij kregen de lancering bij hun club en een waardecheque. Daarnaast werd Lisanne Cazant in het zonnetje gezet, omdat zij Nederlands Kampioene Polsstokverspringen is geworden. Joyce Matjes ontving de prijs voor mooiste sportfoto van Stichtse Vecht.

 

Nationale Sportweek

De lancering van het Sportpunt was tevens de aftrap van de Nationale Sportweek. Deze vindt dit jaar plaats van 9 t/m 17 september. De Nationale Sportweek laat zien hoe leuk, gezond, dynamisch en energiegevend sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek biedt iedereen de mogelijkheid om bepaalde sporten eens te proberen. Om het begin van het sportseizoen te vieren hebben we samen met lokale sportaanbieders een uitdagend programma neergezet. Informatie over het programma kun je vinden op de pagina Nationale Sportweek.

 

Sportpuntstichtsevecht.nl

Het Sportpunt Stichtse Vecht  wordt dé plek waar iedereen  terecht kan met vragen over sport, bewegen en een gezonde leefstijl. De taak van het Sportpunt is het verzorgen van goede informatievoorziening over sporten en bewegen in Stichtse Vecht. Via persoonlijk contact en met een nieuwe website ondersteunt het Sportpunt sportaanbieders met informatie over beleid, vrijwilligers en accommodatieverbeteringen. Ook informeert het Sportpunt inwoners over de sport- en beweegmogelijkheden in de gemeente, minimaregelingen en subsidies. Daarnaast is de taak van het Sportpunt samenwerking stimuleren en verbindingen leggen tussen inwoners, sportaanbieders, zorginstellingen en andere belanghebbenden.

 

Volg het Sportpunt

Om op de hoogte te blijven van Sportpunt Stichtse Vecht en andere ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen kun je het Sportpunt volgen via Facebook, Twitter, en Instagram