Wie nomineer jij voor de Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht?

14 september 2017

'Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. De inzet van inwoners voor elkaar en voor hun buurt en wijk is voor onze samenleving van grote waarde. Want mensen zijn de schakel in onze samenleving.' Dat zegt  wethouder Welzijn Linda van Dort.
Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met het Gilde Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Niet alleen individuele vrijwilligers kunnen worden voorgedragen, maar ook vrijwilligersgroepen en –organisaties.

 

Vrijwilligers en sport

Sportverenigingen zijn bij uitstek organisaties waar veel vrijwilligers actief zijn. Zonder de vrijwilligers zouden veel clubs hun deuren kunnen sluiten. Iedere dag genieten in Stichtse Vecht veel mensen van sport- en beweegactiviteiten die mogelijk worden gemaakt door de vrijwilligers. In alle lagen van de sportverenigingen bevinden zich vrijwilligers: van bestuur tot materiaal beheerder en van kantinemedewerker tot trainer.

 


Vrijwilliger nomineren voor de prijs

Om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligersprijs moet de vrijwilliger (jong of oud) of de vrijwilligersgroep een lange staat van dienst hebben of een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Alle maatschappelijke organisaties en inwoners van gemeente Stichtse Vecht kunnen vrijwilligers of groepen vrijwilligers voordragen. De uiterste datum hiervoor is 10 oktober a.s. Een breed samengestelde en onafhankelijke jury beoordeelt de voordrachten en kent de Vrijwilligersprijzen toe. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats op het door de gemeente aan de vrijwilligers aangeboden Vrijwilligersfeest in de tweede helft van november.