Lancering website Uniek Sporten in Utrecht-West

04 oktober 2017

Op donderdag 5 oktober wordt op het gemeentehuis in Maarssen de website www.unieksporten.nl gelanceerd voor aangepast sporten Utrecht-West. Dit platform is een verzamelplek/zoekmachine met al het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking. Met de lancering sluiten de drie gemeenten De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht aan op dit landelijke platform.

 

Programma

Op het gemeentehuis van Maarssen, aan de Endelhovenlaan 1, trapt donderdagochtend 5 oktober Elzemieke van Empel, projectmedewerker aangepast sporten, om 9.45 uur de lancering af. Arjo Wijnhorst (programmamedewerker Uniek Sporten) en Sandra van Wijhe-Faase (regioconsulent Team Sporservice provincie Utrecht) lichten de samenwerking toe, waarna vertegenwoordigers van de drie gemeenten een gezamenlijk startschot geven. Overige sprekers zijn Tim de Vries en MTC Mijdrecht. Geïnteresseerden kunnen onder begeleiding van Tim de sport handbiken uitproberen, er zijn twee handbikes aanwezig.

 

Tim de Vries

Ten gevolge van een trampoline- ongeval in mei 1997 verloor Tim zijn linker onderbeen en knie. Na een intensieve revalidatie periode zocht hij een competitieve sport en kwam uiteindelijk bij handbiken uit. In april 2011 werd hij uitgezonden naar zijn eerste Worldcup. In 2016 deed hij mee met de Paralympische Spelen en werd hij 4e op de tijdrit en 9e op de wegwedstrijd. Tim vertelt over zijn ervaringen en begeleidt de aanwezigen tijdens het handbiken.

 

Regioconsulent

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een handicap hebt. Op het platform vind je wat de mogelijkheden zijn en waar je kunt sporten. Ook vind je hier de contactgegevens van de consulent die je kan ondersteunen met sportadvies en je op weg kan helpen met financiële vragen, hulpmiddelen of het zoeken van een sportmaatje. Team Sportservice provincie Utrecht verzorgt voor de drie gemeenten dit regioconsulentschap.

Bron: Uniek Sporten

Voor meer informatie

Macy Hartman
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 41 64 45 03

Voor meer informatie

Macy Hartman
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 41 64 45 03