Aangepast sportaanbod Utrecht-West vindbaar op Uniek Sporten

11 oktober 2017

Op 5 oktober is in het gemeentehuis in Maarssen de website www.unieksporten.nl Utrecht-West gelanceerd. Met de lancering sluiten de drie gemeenten De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht aan op dit landelijke platform.

Aftrap

Tijdens de aftrap werd de samenwerking toegelicht door Arjo Wijnhorst (programmamedewerker Uniek Sporten) en Sandra van Wijhe-Faase (regioconsulent Team Sportservice provincie Utrecht). Vervolgens gaven de vertegenwoordigers van de drie gemeenten een gezamenlijk startschot. Stichtse Vecht werd vertegenwoordigd door wethouder sport Warner van Vossen.

Paralympiër Tim de Vries

Paralympiër Tim de Vries nam de aanwezigen mee in zijn bijzondere levensverhaal. Hoe hij door een ongelukkig trampolineongeval zijn been verloor, ging handbiken en uiteindelijk via Paralympische avonturen begin september de gouden plak wist te behalen op het WK Paracycling in Zuid-Afrika.


Ook Sabine Reiszner vertelde haar emotionele verhaal over het verloop van haar chronische ziekte, haar toekomst perspectief en de brede rol die sport en bewegen daarin speelt. Ook zij is gestart met handbiken en traint momenteel keihard om in 2018 met de handbikebattle in Oostenrijk mee te kunnen doen. Zij wordt begeleid door Maurilla van den Broek bij MTC Mijdrecht.

 

Na afloop van deze twee boeiende en inspirerende presentaties konden de aanwezigen zelf een ritje maken op een hanbike. Op het buitenterrein stonden twee handbikes klaar waarop fanatiek werd gereden.

 

Voor meer informatie

Macy Hartman
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 41 64 45 03

Voor meer informatie

Macy Hartman
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 41 64 45 03