FC Utrecht spelers verrassen Dylano uit Maarssen

08 november 2017

FC Utrecht verraste dinsdag 7 november haar fans in de regio. Zo kreeg Dylano uit Maarssen een FC Utrecht-kamer die helemaal werd ingericht door de spelers van FC Utrecht.

"Dit doen we vier keer per jaar", vertelde maatschappelijk manager van FC Utrecht Niek Amelink tegen RTV Utrecht. "Ons kantoor gaat dicht, het eerste elftal traint niet. We zetten ons in voor een belangrijk maatschappelijk thema."

De afgelopen weken trok FC Utrecht de provincie in en vroeg mensen of ze iemand kende die geholpen moest worden. Vrijdag 3 november stonden ze hiervoor op de markt in Breukelen. Er kwamen honderd verzoeken binnen en twaalf wensen worden vandaag vervuld.

Iedere FC Utrecht-speler zet zich op een andere manier in. De grootste groep ging naar twee jongetjes die net hun vader hebben verloren. De voetballers haalden hen op van school en gingen samen voetballen op een trapveldje.

Ook krijgen ze een FC-Utrecht shirt. Amelink: "Mooi dat we zoiets kunnen doen en dat ze even aan iets anders kunnen denken en die glimlach op het gezicht te krijgen."

Bron: RTV Utrecht