Burgemeester ontbijt mee tijdens Nationaal Schoolontbijt

14 november 2017

Burgemeester Marc Witteman en wethouder Jacqueline Koops bezochten afgelopen week beide een basisschool om samen met de leerlingen te ontbijten. Hiermee wilden zij laten zien hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Burgemeester Witteman ging voor het ontbijt naar groep 7/8 De Handige Hamsters van Jenaplanschool ’t Bontenest in Maarssenbroek. Wethouder Koops schoof aan bij leerlingen van basisschool De Klaroen in Tienhoven.

 

De burgemeester en wethouder bezochten de scholen in het kader van het 15e Nationaal Schoolontbijt. Landelijk deden ruim 550.000 kinderen van circa 3.000 basisscholen mee aan het schoolontbijt. Ook basisscholen in Stichtse Vecht hadden zich hiervoor aangemeld.

 

Gezond begin van de dag

Aan de ontbijttafels maakten de burgemeester en de wethouder kennis met de kinderen en gingen met hen in gesprek over waarom een gezond begin van de dag zo belangrijk is. Veel kinderen ontbijten wel, maar niet altijd gezond. In haar toespraak benadrukte wethouder Koops dat goede voeding heel belangrijk is om de dag te beginnen. “Van goed eten voel je je fit, en vrolijk en kun je lekker langer doorspelen op een dag. En bij goed eten hoort ook een goed ontbijt.“


De kinderen van beide scholen hadden zichtbaar veel plezier in deze bijzondere manier van ontbijten. Na hun ontbijt werden de leerlingen van De Klaroen getrakteerd op workshops en sportlessen waarin aandacht werd gegeven aan voeding en gezondheid.

 

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Bron: https://www.stichtsevecht.nl/inwoners/nieuws_42402/item/nationaal-schoolontbijt_60976.html