Winter Water spelen in het teken van drinkwater én bewegen

18 januari 2018

Voor de ruim 50 kinderen was het vooral een erg leuke middag: de Winter Water Spelen bij basisschool ’t Bontenest in Maarssenbroek. Ze konden dansen met Juvat Westendorp, proefjes doen met water, leren hoepelen en een parcours afleggen in de gymzaal. Toch was het ook duidelijk waar deze middag om draaide: water drinken in plaats van frisdrank en sapjes. Dit werd al direct duidelijk in de opening van wethouder Jacqueline Koops en kinderburgemeester Mijke Moons. Na afloop kreeg iedereen een Dopper, speciaal om water uit te drinken.

 

Jaar van het water

De  Winter Water Spelen vonden plaats op woensdag 17 januari 2018. Het sport- en spelmiddag werd georganiseerd door Jongeren op Gezond Gewicht  (JOGG) en Sportpunt Stichtse Vecht. Hiermee vragen zij aandacht voor het drinken van water in plaats van frisdrank en sapjes. Vruchtensap, limonade en frisdrank zijn populair onder kinderen. Al lijken vruchtensappen gezond, er zit, net als in frisdrank, veel suiker in. Water is eigenlijk veel gezonder. 2018 is voor JOGG ‘Het jaar van het water’. Omdat basisschool ’t Bontenest in Spechtenkamp al een aantal jaar het drinken van water bevordert, vormde deze school het podium voor de aftrap van ‘Het jaar van het water’ in Stichtse Vecht. Alle kinderen uit Stichtse Vecht waren welkom.

 

Dans, proefjes, hoepelen en een parcours

De middag werd geopend door wethouder Jacqueline Koops en kinderburgemeester Mijke Moons. Zij benadrukten het belang van het drinken van water. Moons gaf het voorbeeld van een pakje chocolademelk, waar maar liefst 6 suikerklontjes inzitten. Nadat de kinderen in groepjes waren verdeeld, kon de spelmiddag van start. In de gymzaal, legden de kinderen een parcours af, waarbij ze niet met hun voeten de grond mochten raken. In de hoek met proefjes, konden kinderen proefjes doen met water en een eigen fruitshake maken op de sapfiets. Iedereen kreeg daarnaast een dansworkshop van Juvat Westendorp (bekend van ’So you think you van dance’) en les in hoelahoepen.

 

Dansoptreden 

De middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden onder leiding van Juvat Westendorp. Bij het inleveren van een volle stempelkaart, kreeg iedereen Dopper. In dit drinkflesje kunnen alle kinderen voortaan kraanwater mee naar school nemen.