Keurmerk Veilig en Schoon voor Zwembad Safari

01 februari 2018

Dinsdag 30 januari heeft Zwembad Safari in Maarssenbroek het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Hiermee laat Safari zien te voldoen aan de algemene en wettelijke eisen als het gaat om veiligheid en hygiëne. Daarnaast stelt dit keurmerk extra eisen boven de wettelijke verplichtingen. Het keurmerk is ingesteld door de zwembadbranche en wordt uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur. Zwembad Safari wordt geëxploiteerd door Sportfondsen.

 

Maatschappelijke rol

Het keurmerk sluit aan op de belangrijke maatschappelijke rol die het zwembad inneemt. Die rol bestaat uit de sociale functie van het zwembad en tevens de rol op het gebied van zwemveiligheid. Kinderen leren al op jonge leeftijd zwemmen bij Safari. Tot op hoge leeftijd kunnen mensen terecht voor de lessen zoals Aquavitaal.

 

Belangrijk voor bezoekers

Sportwethouder Warner van Vossen was aanwezig tijdens de uitreiking en is trots op het behalen van het keurmerk: “Safari en Sportfondsen tonen met het keurmerk dat zij hun maatschappelijke rol zeer serieus nemen. Voor bezoekers is het keurmerk van groot belang. Zij zijn degenen die dagelijks profijt hebben van goede hygiëne en veiligheid. Kinderen vanaf een half jaar oud tot ouderen op hoge leeftijd komen dagelijks naar het zwembad. Zwemmen bevordert bewegen en een gezonde leefstijl onder de gehele samenleving.”

 

Zwembad Safari is na zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen het tweede zwembad in Stichtse Vecht met het keurmerk.