FC Utrecht leert basisschool de Klaroen over gezonde voeding

06 maart 2018

Voor de kinderen van groep 6 én meester Jan van de Klaroen in Maarssen was het feest op maandagochtend 5 maart: FC Utrecht kwam langs! Met veel enthousiasme werden de spelers en trainer van FC Utrecht onthaald op de basisschool. Daarna werd het lespakket over Gezonde Voeding geïntroduceerd, ontwikkeld door FC Utrecht zelf.

 

Een informatieve én leuke ochtend

Met het lespakket over gezonde voeding leren leerlingen van hun eigen helden over water drinken, fruit eten én bewegen. Hartstikke belangrijk natuurlijk, als je een goede voetballer wil worden. Na de introductie van het lespakket was er tijd voor handtekeningen, waarbij speler Labyad zelfs voorhoofden en armen mocht signeren. Er werd afgesloten met een goed potje voetbal. Kortom: één groot feest!

 

Lespakketten FC Utrecht

FC Utrecht verzorgde eerdere jaren ook al lespakketten en scholenbezoeken in samenwerking met zorgverzekeraar A.S.R. Dit was zo’n succes, dat dit jaar nogmaals elf gemeenten in Utrecht werden aangedaan. FC Utrecht biedt twee digitale lespakketten aan: één op het gebied van gezonde voeding, en één op het gebied van financiële educatie. Beiden zijn bedoeld om kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe belangrijk een gezonde (financiële) leefstijl is. De spelers en trainers van FC Utrecht fungeren hierbij als rolmodel.

 

Vanuit Sportpunt Stichtse Vecht en het Jongeren Op Gezond Gewicht vinden we het natuurlijk heel erg mooi dat FC Utrecht zich hiervoor inzet! We zien de spelers dan ook graag nog eens terug…

Bekijk hieronder de foto's.

Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13

Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13