Tentoonstelling Sportief vermaak

23 mei 2018

In het Vechtstreek Museum is tot 1 september 2018 de tentoonstelling 'Sportief vermaak in de Vechtstreek' te bewonderen. In deze tentoonstelling ontdek je de historie van het sporten en bewegen, leer je een aantal Olympische sporters uit Stichtse Vecht kennen en duik je in de clubhistorie van verschillende sportverenigingen.

 

De historie van sport en spel in Stichtse Vecht

Sport en Spel is altijd een belangrijk aspect van het leven geweest in de Vechtstreek en is dat nu nog. In de tentoonstelling worden foto's, prijzen, verhalen en evenementen getoond van verschillende verenigingen. Zo is er aandacht voor het ontstaan van Golf (Colf) in Loenen, waar de eerste wedstrijd al in 1297 gespeeld werd. Ook worden er filmbeelden getoond van sport op universiteit Nijenrode. Daarnaast zijn onder meer voetbal, ruiterij, roeien, scouting, turnen, wandelsport en toneel vertegenwoordigd. Speciale aandacht is er over de Olympische Spelen en de Olympiërs uit de gemeente Stichtse Vecht.

 

Praktische informatie

De tentoonstelling loopt van 17 maart t/m 1 september 2018. Het museum is van mei tot en met september geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Volwassenen betalen € 5,-, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Met de museumjaarkaart is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op de website www.vechtstreekmuseum.nl.