Aandacht voor gezonde voeding op Niftarlake college

28 juni 2018

Afgelopen 8 weken is in de tweede klas van het Atheneum op het Niftarlake college veel aandacht geweest voor het thema gezonde voeding vanuit het Technasium vak Onderzoek & Ontwerpen. Het project werd gestart met en presentatie over gezonde leefstijl door onze Jongeren op Gezonde Gewicht (JOGG) regisseur. Op 27 juni 2018 werd het project afgesloten met het Niftarlake Food Festival, waarbij leerlingen van het Technasium hun zelf ontwikkelde gezonde snack presenteerden aan docenten, ouders en de JOGG-regisseur.

 

Niftarlake Food Festival

Tijdens het afsluitende Food Festival presenteerden de leerlingen van 3 Atheneum-2 klassen hun gezonde snacks. Namens de gemeente was de JOGG regisseur aanwezig om de snacks te beoordelen. De snacks liepen uiteen van gezonde muffins met avocado in plaats van boter tot de ‘pinaan’ (bananen-pinda ijs met een wafel en topping) en van sushi met fruit tot wraps met groenten.

 

Jongeren op Gezond Gewicht

Om een gezonde leefstijl te stimuleren is gemeente Stichtse Vecht aangesloten als JOGG gemeente. Met JOGG zetten verschillende partijen zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. De aanpak richt zich op jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving (ouders, school, fysieke omgeving etc.). JOGG Stichtse Vecht sluit aan bij bestaande activiteiten en initiatieven over gezonde voeding en beweging. Zo ook bij het initiatief van het Niftarlake college, dat bij leerlingen van het Technasium zelf vandaan kwam.

 

JOGG gastles

Wil jij je leerlingen of organisatie net als het Niftarlake college wat leren over een gezonde leefstijl? Onze JOGG regisseur geeft gastlessen op scholen over overgewicht, sporten en kindermarketing. Neem voor meer informatie contact op via info@sportpuntstichtsevecht.nl. We komen graag bij je langs!

 

Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13

Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13