12 kernen toertocht haalt € 1.700,- op voor Jeugdfonds Sport

09 juli 2018

Ruim 250 enthousiaste fietsers, een verrassende route door de gemeente, heerlijk weer en een prachtige opbrengst voor het Jeugdfonds Sport. Dat is in het kort de eerste 12 kernen toertocht, georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht. Op 8 juli 2018 vond de fietstocht voor de eerste keer plaats met als start – finish locatie het Vechtstreek Museum in Maarssen. De tocht leidde de fietsers langs alle 12 kernen van de gemeente. Een unieke manier om de kernen te ontdekken en te verbinden. Met de tocht werd € 1.700,- opgehaald voor het Jeugdfonds Sport in Stichtse Vecht.

 

1.700 euro voor Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht

Om 9:00 uur stonden de eerste fietsers klaar om van start te gaan voor de route van ruim 80 kilometer. Wethouder Sport Hetty Veneklaas sprak de renners kort toe over de achtergrond van de tocht en het belang van het Jeugdfonds Sport alvorens zij het startschot gaf: “Uitgangspunt van de tocht is verbinding leggen tussen de 12 kernen, maar ook en vooral geld inzamelen voor het Jeugdfonds Sport.” In totaal werd er, inclusief een bijdrage van Rabobank Gooi en Vechtstreek, € 1.700,- opgehaald voor het goede doel. Veneklaas: “Dit is een prachtig bedrag om het Jeugdfonds mee aan te vullen, om dit jaar een recordaantal kinderen te kunnen helpen.”

 

Grote opkomst

In totaal deden ruim 250 fietsers mee aan de fietstocht. Het grootste gedeelte koos voor de lange route, maar er was ook een mogelijkheid voor het fietsen van 25 kilometer. De fietsverenigingen uit Stichtse Vecht waren goed vertegenwoordigd. TC Breukelen, WTC Maarssen en LBNK waren betrokken bij de organisatie en fietsten in grote getalen mee. Halverwege konden de deelnemers aan de 80 kilometer uitrusten bij de Loenense Mixed Hockeyclub, waar het eten verzorgd werd door Albert Heijn Maarssen-dorp. Na het volbrengen van de tocht streken veel renners neer op het terras van het Vechtstreek Museum, waar zij genoten van een alcoholvrij biertje. In het geval van calamiteiten stonden de EHBO verenigingen van Maarssen en Loenen klaar, maar gelukkig konden zij vooral genieten van het goede weer.