De wilde eend

Lees hier de beweegoefeningen bij het beeld van de eenden en meer informatie over eenden.

 

Beweegoefeningen

Licht

Kabouterdans, stap vooruit door een aantal seconden op links te leunen, en daarna een aantal seconden op rechts.

 

 

Middel

Met gebogen knieën waggelend lopen (hoog, midden, laag. Zo diep als je kan).

 

Zwaar

Al lopend met je handen je tenen, enkels of knieën aantikken.

Eenden duwen elkaar onder water: elkaar met handen tegen elkaar proberen uit balans te duwen.

 

Informatie over eenden

Wilde eenden kun je overal in het park zien. Het mannetje (de Woerd) heeft een groene kop, witte nekband en als enige eendensoort een mooie krul in zijn staartveren. Het vrouwtje heeft vooral bruine veren met hier en daar soms een beetje kleur. Vaak zijn zij samen.

 

Eten

Wilde eenden eten waterplanten, gras en kleine waterdiertjes.

 

Winter 

In de winter zoeken de mannetjes elkaar op, soms zijn ze elkaar onder water aan het duwen om met het mooiste vrouwtje te mogen waggelen en snateren in het park.

 

Nestje

Van februari tot augustus hebben de eenden een nestje met 6 tot 10 eieren (soms wel 2 tot 3 keer per jaar). 

Meer informatie over eenden

 
Kun jij net zo waggelen en snateren als meneer en mevrouw eend?