Hazelaars en bramenstruik

Lees hier de beweegoefeningen bij de hazelaars en bramenstruiken en meer informatie over hazelaars en bramen.

 

Beweegoefeningen hazelaars en bramen

 

Licht

Ga goed rechtop staan, en ‘scharnier’ je hoofd door langzaam met je oor naar je schouder te bewegen. Doe dit eerst links, dan rechts, en ga zo door.

 

Middel

Loop hoog op je tenen, en strek je linkerkant van je lichaam goed uit door naar de hemel te reiken. Daarna doe je dit aan de rechterkant. Loop ondertussen een aantal stappen vooruit, en doe dit steeds sneller.

 

Zwaar

Spring, en strek daarbij je linkerarm uit, alsof je reikt naar een braam die je alleen springend kan plukken. Spring dan nog een keer en doe dit met je rechterarm. Wissel zo steeds af.

 

Informatie over hazelnoten

In dit park staan heel veel hazelaars, hier groeien hazelnoten aan. Eerst komen de knoppen aan de boom, die katjes worden genoemd en dan de hazelnoten, heel grappig in hun jas van blad. Je hebt wel een notenkraker nodig om ze uit de harde dop te halen.

 

Heb jij wel eens hazelnoten gevonden? Vind je ze lekker? In het najaar kun je er naar op zoek gaan.

 

Informatie over bramen

Weet je ook waar bramen staan? Je vindt ze langs de paden. Als ze paars zijn, zijn ze rijp en lekker zoet. Een braam zorgt voor sterke botten, dus pluk er één en proef hoe lekker! Probeer wel zo hoog mogelijk te plukken, want sommige dieren vinden het fijn om tegen de struiken te plassen.

Meer informatie over bramen