12 kernen toertocht

Zondag 30 juni vond de tweede 12 kernen toertocht van Stichtse Vecht plaats. In totaal genoten bijna 200 deelnemers van de prachtige routes langs de zonovergoten 12 kernen van de gemeente. De deelnemers brachten met het inschrijfgeld ruim 1000 euro bijeen voor het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht.


Wethouder Veneklaas geeft startschot

Om 9.00 uur stond een flink peloton klaar om te starten. Wethouder Sport Hetty Veneklaas fietste op kop van het peloton door Park Goudestein en gaf al fietsend het startschot. Dit was het begin van 3 routes langs de Vecht, polders, buitenplaatsen en natuurlijk de 12 kernen. De routes van 80 en 100 kilometer waren het populairst en kwamen door de hele gemeente. De route van 35 kilometer was geschikt voor recreatieve fietsers en ging langs Oud-Zuilen, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis en Loenen.

 

Opbrengst voor Jeugdfonds Sport

Deelnemers betaalden 5 euro voor deelname en steunen hiermee het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht. Dit fonds helpt de kinderen uit Stichtse Vecht bij het betalen van de sportclub als dit voor de ouders niet haalbaar is

 

Mooie dag dankzij vrijwilligers

De toertocht werd georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht. De hockeyclub in Loenen had haar accommodatie beschikbaar gesteld als rustpost en 2e start/finishlocatie. Ook het Vechtstreek Museum was de hele dag geopend voor de deelnemers. De prachtige routes waren te danken aan de vrijwilligers van de wielerverenigingen LBNK, TC Breukelen, WTC Maarssen, Wielervereniging Vreeland en CTC Ankeveen. Jumbo Breukelen en Albert Heijn Bisonspoor zorgden voor bananen en krentenbollen op de rustpost. Lijkt het je leuk om volgend jaar betrokken te worden bij de organisatie? Neem dan contact op met het Sportpunt.

 Startschot 12 kernen toertocht 2019

 

Informatie 12 kernen toertocht

Datum: Zondag 30 juni 2019

Afstanden: circa 80, 100 en 35 km

Inschrijfgeld: € 5,- (komt ten goede aan Jeugdfonds Sport).

Over te maken aan Sportpunt Stichtse Vecht NL66BNGH0285175092 o.v.v. 12 kernen toertocht. Voorinschrijving sluit op 28 juni om 13:00 uur. Je kunt ook nog inschijven bij de start vanaf 08:30 uur.

Verzorging: Ja, water en kleine versnaperingen aanwezig

 

Start / finish

Start: 9:00 - 11:00 uur
Startlocaties:

  • Vechtstreek Museum, park Goudestein in Maarssen én
  • Sportpark de Heul in Loenen aan de Vecht, Rijksstraatweg 182.

 

Start in Loenen

Het is dit jaar ook mogelijk om te starten bij de Loenense Hockeyclub. Je kunt er starten van 9:00 tot 11.00 uur. Er is ook een wandelevenement op deze locatie. Houdt dus rekening met de wandelaars op sportpark de Heul.

 

Routes

Je kunt kiezen uit 3 routes, de definitieve routes kun je binnenkort hier vinden. Bekijk hier de routes

 

Verkeersregels

De toertocht gaat over de openbare weg. Iedereen moet zich daarom aan de verkeersregels houden. Met goed weer kan het druk zijn op sommige delen van de route. Houdt rekening met de andere weggebruikers en houd in je achterhoofd dat de 12 kernen toertocht geen wedstrijd is.

 

Eten en drinken

Bij de rustpost is water en een kleine versnapering aanwezig, verzorgd door Jumbo Breukelen en Albert Heijn Bisonspoor. Bij het Vechtstreekmuseum en bij De Loenense Hockeyclub kun je iets te eten of drinken bestellen. Het Vechtstreek museum schenkt geen alcohol.         

 


Foto's 12 kernen toertocht 2019

Voor meer informatie

Veronique Rap
Marketing & Communicatie medewerker Sport
06 58 07 62 75