FC Utrecht gemeenteweek

3 t/m 8 april 2018 vond de Gemeenteweek van FC Utrecht plaats in Stichtse Vecht. De hele week stond Stichtse Vecht in het teken van de maatschappelijke samenwerking met FC Utrecht. Gedurende deze week waren er veel sportieve activiteiten georganiseerd door sportclubs, Jeugd-Punt en Sportpunt Stichtse Vecht samen met FC Utrecht.

 

Niemand buitenspel

Tijdens de activiteiten stond bewegen en een gezonde leefstijl centraal. Dit is een belangrijk thema voor Stichtse Vecht. Wethouder van Vossen: “We vinden dat geen enkele inwoner buitenspel mag staan om te kunnen genieten van sporten en bewegen! Bekende voetballers kunnen hierbij helpen als echte rolmodellen voor de jeugd. De club kan kinderen stimuleren en enthousiasmeren om te sporten en te kiezen voor een gezonde leefstijl. We willen FC Utrecht en de andere partners dan ook hartelijk bedanken voor deze inspirerende week.”

 

Sportieve activiteiten

De Gemeenteweek werd afgetrapt op dinsdagochtend 3 april op basisschool de Klaroen in Tienhoven. De leerlingen van groep 5/6 kregen voorlichting over ‘gezonde financiën’ van E-sporter Lode de Boo van FC Utrecht. Op woensdag gaven de trainers van FC Utrecht een training bij FC Breukelen aan ruim 80 kinderen. Donderdag stonden zowel de Walking Football Clinic als het FIFA-toernooi bij Jeugd-Punt op het programma. Op vrijdag stond het discozwemmen in ’t Kikkerfort in het teken van FC Utrecht. De week vol activiteiten voor jong en oud werd afgesloten met de wedstrijd FC Utrecht – ADO Den Haag op zondag 8 april. Inwoners van Stichtse Vecht konden tegen gereduceerd tarief de wedstrijd bijwonen en kinderen uit Stichtse Vecht mochten hand in hand met een speler het veld oplopen voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Lees meer over de Gemeenteweek

 

Foto's FC Utrecht Gemeenteweek

Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13