Gezonde buurten

Gezonde Buurten in Maarssenbroek maakt een aantal wijken nog groener, vrolijker en duurzamer, zodat iedereen zich er (nog) fijner voelt! Voor deze eerste editie van het project zijn in Stichtse Vecht de wijken Reigerskamp en Fazantenkamp in Maarssenbroek geselecteerd. Iedereen kan ideeën en wensen aandragen voor een gezondere buurt. Passende wensen worden daadwerkelijk uitgevoerd!

Wat is Gezonde Buurten?

Het project Gezonde Buurten is een samenwerking van Milieu Educatief Centrum (MEC) Maarssen, IVN Natuureducatie, Jantje Beton en de gemeente, gefinancierd door het ministerie van VWS. Gezamenlijk zoeken deze partijen naar wensen om een wijk nog groener, vrolijker en duurzamer te maken, zodat iedereen zich er (nog) fijner voelt! De wensen komen vanuit de inwoners van de wijk, zowel volwassenen als kinderen. Je kunt denken aan wensen rondom spelen, ravotten, openbaar (saai) groen, afval en sociale aspecten: alles mag! Als het past, wordt het ook daadwerkelijk uitgevoerd!

In welke wijken vindt het project plaats?

Voor deze eerste editie van het project zijn de wijken Reigerskamp en Fazantenkamp in Maarssenbroek geselecteerd. De projecten in deze wijken duren 1 jaar en volgen elkaar op. Zo heeft het project in Reigerskamp een looptijd van 1 maart 2018 – 1 maart 2019 en start Fazantenkamp vanaf 1 maart 2019.

 

Hoe kan ik mijn ideeën delen?

Als inwoner van Reigerskamp ben je van harte welkom op de dromenbijeenkomst die op woensdag 30 mei in het MEC plaatsvindt. De kinderen bouwen deze middag kastelen (14:30 – 16:30) en ook voor de ouders en volwassenen staat er ’s avonds tussen 19:30 – 21:00 uur een kop koffie klaar! Bekijk de uitnodiging.

Je mag natuurlijk ook gewoon contact met het projectteam opnemen via info@sportpuntstichtsevecht.nl! Voor meer informatie over het vervolg kun je de website van de gemeente, het Sportpunt of het MEC in de gaten houden.

Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13