Sport en onderwijs

Sportpunt Stichtse Vecht biedt het basisonderwijs in Stichtse Vecht jaarlijks de mogelijkheid om leerlingen kennis te laten maken met de lokale sporten. Hiervoor zijn een aantal regelingen beschikbaar. Bekijk het overzicht van alle mogelijkheden voor het basisonderwijs in schooljaar 2020-2021.

 

Samenvatting

  • Het basisonderwijs heeft recht op 6 clinics per klas per schooljaar

  • De sportaanbieders hebben recht op 1 keer € 500,- activiteitensubsidie per jaar

  • De Buurtsportcoaches hebben recht op 1 keer € 500,- activiteitensubsidie per jaar 


Trainers voor de Klas

Met trainers voor de klas mogen scholen voor de groepen 3 t/m 8 ieder schooljaar twee sportaanbieders uitnodigen voor clinics tijdens de gymles. Eén sportaanbieder geeft twee lessen per klas in het najaar en één sportaanbieder geeft twee lessen per klas in het voorjaar. Hiervoor declareren de sportaanbieders maximaal € 30,- per klokuur bij het Sportpunt. Let op: De school vraagt vooraf akkoord aan het Sportpunt per aanbieder. Klik voor meer informatie en de spelregels.

 

Koningsspelen

Het Sportpunt biedt ondersteuning om de Koningsspelen jaarlijks tot een groot feest te maken. Hiervoor kunnen basisscholen kiezen tussen het vergoeden van maximaal 2 clinics van 3 uur, volgens dezelfde regels als ‘trainers voor de klas’, of een financiële bijdrage van maximaal € 180,-. Het Sportpunt vergoedt géén eten of drinken. Natuurlijk is het Sportpunt ook beschikbaar voor vragen, suggesties of meedenken over de Koningsspelen. Klik voor meer informatie en de spelregels.

 

Schoolsportdagen

Sportaanbieders in de gemeente Stichtse Vecht organiseren regelmatig schoolsporttoernooien voor de basisscholen in de gemeente. Hiervoor komt de sportaanbieder één keer per jaar in aanmerking voor de activiteitensubsidie sport. Deze subsidie is een aanvraag van maximaal
€ 500,- per sportaanbieder met de voorwaarde dat de vereniging 50% zelf bijdraagt. Klik voor meer informatie over de subsidies voor sporten in Stichtse Vecht.

 

Nationale Sportweek

Ieder jaar in september vindt de Nationale Sportweek plaats. Deze week staat volledig in het teken van sporten en bewegen. Sportverenigingen zetten hun deuren open. Ook de Buurtsportcoaches organiseren in deze week leuke sportieve naschoolse activiteiten en evenementen. Houd de website van het Sportpunt in de gaten voor een overzicht van al het aanbod tijdens de Nationale Sportweek.

 

Buurtsportcoaches

In gemeente Stichtse Vecht zijn Buurtsportcoaches actief. Deze zijn te vinden in het onderwijs, jongerenwerk en bij welzijnsorganisaties. De buurtsportcoaches organiseren laagdrempelige naschoolse activiteiten en evenementen. Voor een groter evenement mag ook de buurtsportcoach, net zoals de sportaanbieders, 1 keer per jaar de activiteitensubsidie sport aanvragen. Hiervoor gelden dezelfde regels. Om te ontdekken wie de Buurtsportcoaches zijn en waar ze werken, klik dan hier.

 

 

Trainers voor de klas


Een echte breakdance, karate of golfles tijdens de gymles? Met 'Trainers voor de klas' kan…

Buurtsport- en cultuurcoaches


Maak kennis met de combinatiefunctionarissen van Stichtse Vecht! Zij organiseren sport-, beweeg…