Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor scholen. Het biedt een actieve en dynamische workshop waarin leerlingen kunnen ervaren hoe het is om te leven en sporten met een beperking. De workshop wordt gegeven door een docent die zelf een beperking heeft. Door deelname aan (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld van mensen met een lichamelijke beperking en leren zij welke topprestaties zij leveren in het dagelijks leven.

Voor wie?

Doelgroep:
Leerlingen van groep 7 en 8

In te zetten door:
Scholen

 

De workshop (S)Cool on wheels

De workshop (S)Cool on Wheels bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte, beide van ongeveer 1,5 uur. Tijdens de theorieles krijgen kinderen informatie over leven en sporten met een lichamelijke handicap. In het praktijkgedeelte ligt de nadruk op sporten met een handicap. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel of met een blinddoek.

 

Kosten (S)Cool on wheels

Het doel is om (S)Cool on Wheels kosteloos aan te bieden aan basisscholen in Nederland. Fonds Gehandicaptensport is echter afhankelijk van sponsoring, waardoor deelname niet gegarandeerd kan worden.  Als een school zeker wil zijn van een project, kan het een sponsoractie starten. Voor het voortgezet onderwijs is deelname aan (S)Cool on Wheels alleen gratis als een sponsoractie voor Fonds Gehandicaptensport wordt georganiseerd.

 


Voor meer informatie

Leonie Schreurs
Regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht
06 51 45 10 13