OSM'75 atletiek & recreatiesport

Atletiek
Hardlopen
Wandelen


Sportaanbod en doelgroep

Jeugdatletiek

De afdeling jeugdatletiek bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen met pupillen, junioren en senioren. De groepen zijn ingedeeld naar de leeftijdscategorieën van de atletiekunie en worden begeleid door één of twee vaste trainers. Alle atletiekonderdelen worden beoefend d.w.z. sprinten, langere afstanden, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen, hordelopen en estafette. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd trainingsaanbod, uiteraard aangepast aan het seizoen en de leeftijd. Alle trainingen vinden plaats op of rond onze atletiekbaan en bij slecht weer zal waar mogelijk uitgeweken worden naar onze binnenruimte.                         

 

Hardlopen

Hardlopen bij OSM kan op bijna elke dag van de week. Jouw lidmaatschap geeft de mogelijkheid om van al het aanbod gebruik te maken. Op de diverse avonden en de zaterdagmorgen bestaat er de mogelijkheid om door middel van hardlopen aan je conditie te werken of je voor te bereiden op een wedstrijd. Alle trainers hebben een divers programma waarbij er met regelmaat buiten de baan getraind wordt. Naast deze trainingen vind je als lid van OSM snel aansluiting bij degenen die naast deze trainingen veelvuldig duurloopjes in de omgeving maken.

 

Fitness accommodatie

OSM’75 beschikt over een ruime fitness accommodatie met een grote verscheidenheid aan fitnessapparatuur. Naast apparaten voor cardio- en krachttraining is er veel materiaal voor functioneel trainen (kettlebells, TRX, dynabanden, fitnessballen, zware ballen, dumbells etc). Op donderdagavond is het voor al onze leden mogelijk om onder deskundige begeleiding hier gebruik van te maken. Ook revalideren na sportblessures is op deze manier mogelijk.

 

Sportief wandelen

Tenslotte biedt OSM de mogelijkheid om onder begeleiding sportief te wandelen. Een gezonde leefstijl en blijvend bewegen staat hoog op de prioriteitenlijst van onze gemeente en wij zien soms blessures bij onze hardlopers, die na hun actieve hardloopcarrière worden gedwongen een stapje terug te doen in de vorm van sportief wandelen.

 

Op maandag en vrijdagochtend verzamelt de wandelgroep om 9.15 uur bij ‘de Ark’ in Duivenkamp en vertrekt om 9.25 uur met auto’s naar een plek in de nabije omgeving om onder begeleiding een wandeling van een uur te gaan maken. Het niveau is zeer divers en tussendoor worden en lichte oefeningen gedaan.

 

In-Ki Yoga
Voetbalvereniging OSM'75