Initiatievenbudget Sterke basis

Speciaal budget van €25.000,- per kwartaal om maatschappelijke initiatieven mede mogelijk te maken: het Initiatievenbudget Sterke Basis. Het gaat om nieuwe initiatieven die (eenzame) inwoners vooruit helpen en de zelfstandigheid van de inwoner of een groep inwoners versterken. Denk aan het opzetten van een wandelgroep voor kwetsbare buurtgenoten of een activiteit samen met mensen met een beperking.


Verbeteren situatie inwoners

De gemeente is vooral op zoek naar initiatieven die de situatie verbeteren van inwoners in armoede of met schulden, inwoners met een verblijfsvergunning, inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven, kwetsbare jonge inwoners of mantelzorgers. Zodat inwoners zo veel mogelijk mee kunnen blijven doen en elkaar hierbij tot steun kunnen zijn.

 

Ondersteuning mogelijk

Naast financiële steun uit het initiatievenbudget, is het tevens mogelijk ondersteuning te krijgen vanuit het Sportpunt. Consulent aangepast sporten Sandra van Wijhe - Faase denkt graag mee bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Neem hievoor gerust contact met haar op.

 

Aanvragen Initiatievenbudget

Het initiatieven budget kun je aanvragen via de website van de gemeente.


Voor meer informatie

Sandra van Wijhe - Faase
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 28 61 57 12