Subsidies sporten met beperking

Om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking kunnen sporten, kun je een aantal subsidies aanvragen. De subsidies zijn ervoor bedoeld dat mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking volwaardig kunnen meedoen.

 

Stimuleringsbudget Grenzeloos Actief

Het stimuleringsbudget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders met als doel het uitbreiden en versterken van het sport- en beweegaanbod. Daarbij wordt gekeken naar bestaand aanbod, het sport- en beweegaanbod waar mensen met een beperking behoefte aan hebben en aanbod dat nog ontbreekt.

 

Fonds Gehandicaptensport

Fonds gehandicaptensport heeft als doel het sportaanbod voor mensen met een handicap landelijk te ontwikkelen. Zij willen ervoor zorgen dat iedereen dichtbij huis kan sporten. Voor lokale verenigingen die willen starten met aangepast sporten óf die hun bestaande aanbod voor gehandicaptensport willen verbeteren en/of uitbreiden heeft het Fonds een subsidieregeling.

 

Uniek Sporten

Op de website Uniek Sporten vind je een volledig overzicht van fondsen die je kunt aanvragen als het gaat om aangepast sporten.


Voor meer informatie

Sandra van Wijhe - Faase
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 28 61 57 12