Vrijwilligers

We helpen verenigingen met hun vrijwilligersbeleid door het geven van advies en het organiseren van scholingen. Een belangrijke organisatie voor vrijwilligers binnen de gemeente is de Vrijwilligerscentrale. Zij begeleiden en adviseren maatschappelijke organisaties bij het vrijwilligersbeleid.


Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht begeleidt en adviseert maatschappelijke organisaties én mensen die als vrijwiliger hun bijdrage aan de (lokale) samenleving willen leveren. Op de website van de Vrijwilligerscentrale vind je hierover meer informatie.

 

Scholingsaanbod

Sportpunt Stichtse Vecht organiseert diverse cursussen, trainingen en scholingen voor kaderleden van sportaanbieders. Het Sportpunt bekostigt deze trainingen ter bevordering van een veilig sportklimaat en versterking van het verenigingskader. Op de pagina scholingsaanbod vind je een overzicht.

 

Verzekering vrijwilligers

Gemeente Stichtse Vecht heeft een basispolis afgesloten voor vrijwilligers, waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt. Ook is er een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd. De collectieve verzekering is voor iedere vrijwilliger die in organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werk doet voor de samenleving, waarbij maatschappelijk belang wordt gediend. Op de website van de Vrijwilligerscentrale vind je hierover meer informatie.

 

VOG aanvragen voor vrijwilligers

Als jouw vrijwilligersorganisatie werkt met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking kunnen vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bekijk voor meer informatie het stappenplan (PDF, 430 KB).

 

Voor meer informatie

Sofie van Opdorp
Sportconsulent & JOGG-Regisseur
06 22 74 92 05

Veelgestelde vragen

Vrijwilligers
  • Hoe kan ik nieuwe vrijwilligers werven?

    Is jouw sportvereniging op zoek naar vrijwilligers? De Vrijwilligerscentrale biedt de mogelijkheid aan organisaties kosteloos een vacature te plaatsen op de digitale vacaturebank. Daarnaast kan de Vrwijwilligerscentrale Stichtse Vecht ondersteuning bieden bij het zoeken naar vrijwilligers.

    Meer informatie

  • Mag je vrijwilligerswerk doen met een uitkering?

    Je mag naast je uitkering vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligerswerk is een goede manier om opnieuw aan de slag te gaan, werkervaring en sociale contacten op te doen. Je hebt wel toestemming van UWV nodig. Meer informatie kun je vinden op de website van het UWV.