Voor meer informatie

Sandra van Wijhe - Faase
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 28 61 57 12

Aangepast sporten

We bieden hulp over aangepast sporten aan sportclubs, organisaties en mensen met een beperking. Op de website Uniek Sporten vind je daarnaast meer informatie over aangepast sporten in de provincie Utrecht.

Uniek Sporten

Op de website www.unieksporten.nl vind je veel informatie over aangepast sporten in de provincie Utrecht. Je vindt er zowel informatie voor sporters als voor sportverenigingen. Op Uniek Sporten kun je bijvoorbeeld zoeken in het aanbod van meer dan 2.300 sportaanbieders speciaal voor mensen met een beperking. Ook helpt Uniek Sporten sportaanbieders met het ontwikkelen en promoten van sportaanbod voor mensen met een beperking.

Subsidie aangepast sporten

Om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking kunnen sporten, kunnen verenigingen subsidie aanvragen. De subsidies zijn ervoor bedoeld dat mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking volwaardig kunnen meedoen. Er zijn geen subsidies specifiek voor mensen met een beperking. Mensen met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de U-pas en het Jeugdsportfons.

 

Meer informatie

Sandra van Wijhe-Faase is sportcpnsulent aangepast sporten voor Sportpunt Stichtse Vecht. Zij kan persoonlijk advies geven aan mensen met een beperking en sportclubs. Neem contact op met Sandra via sandra.van.wijhe@sportserviceprovincieutrecht.nl

 

Ervaringsverhaal Sabine

Stel je voor, je doet je hele leven op hoog niveau aan wielrennen. Je hebt veel last van pijntjes, maar je bent een vechter en zet door. Eigenlijk luister je te slecht naar je lichaam, want je wilt alles blijven doen. Fietsen, werken en een energiek leven leiden. Maar op een gegeven moment gaat het echt niet meer. Dit overkwam Sabine, die in 2008 de diagnose reuma kreeg en vanaf begin 2012 in een rolstoel zit. Na een moeilijke periode in haar leven kan Sabine nu gelukkig weer genieten. Wat daarbij een hele belangrijke rol speelde? Sport. Lees het hele verhaal van Sabine!

 

Voor meer informatie

Sandra van Wijhe - Faase
Consulent Aangepast Sporten (sporten met een beperking)
06 28 61 57 12

Je kunt zoveel meer dan je denkt


Stel je voor, je doet je hele leven op hoog niveau aan wielrennen. Je hebt veel last van pijntjes, m…