Buiten bewegen in Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een prachtige gemeente waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en spelen. Op deze pagina delen we de mooiste routes en de leukste plekken waar je lekker in de buitenlucht in beweging kunt zijn!

Fietsroutes Stichtse Vecht

Fiets door de bossen van Natuurmonumenten, over uitgestrekte heidevelden in het Goois Natuurreservaat, langs historische molens en buitenplaatsen aan de Vecht of volg de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De grote diversiteit in natuur, afgewisseld door monumentale bouwwerken en romantische tuinen is wat Gooi & Vecht zo bijzonder maakt. Ervaar het zelf en laat je verrassen. Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes via deze website of op deze deze pagina.

Gratis wandel-app Herenstichting

De Ommetje-app van de Hersenstichting is er om mensen te stimuleren om meer te bewegen en zo te werken aan gezondere hersenen. Deze kun je gratis downloaden, kijk voor meer informatie op deze website.

Ontdekroute Wijkpark Maarssenbroek

Leuk om met kinderen te doen is de ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek. Dit is een route van houten beelden van de dieren die in het wijkpark voorkomen. Door de route te lopen, leer je alles over bijvoorbeeld de schildpad, de reiger en de kikker. Bij elk beeld hoort een oefening zo kun je er een actief uitje van te maken. Klik hier voor de route. 

De fietsboot

Combineer je wandeling of je fietstocht in de Vechtstreek met een tochtje op de fietsboot. Neem je fiets mee op de boot en stap af waar je wilt. De fietsboot vaart tussen 5 juni tot 25 oktober. Kijk voor loacaties, tijden en kosten op de website van de fietsboot

 

Blote voetenpad Maarssenbroek

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Trek dan je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het blote voetenpad daagt uit, ontspant en laat je de struintuin met al jouw zintuigen ervaren! De struintuin ligt naast het MEC in Reigerskamp Maarssenbroek. 

 

Buiten fitness en jeu de boules

 

Waar Wat Lokatie
Loenen aan de Vecht  Trimtoestel Rondom sportpark De Heul Rijksstaatweg
Loenen aan de Vecht  Jeu de Boulesbaan in de tuin van Studio Idee Rijksstaatweg
Loenen aan de Vecht Schaaktafels voor Rijkstraatweg 119
Maarssenbroek  Jeu de Boulesbaan Bloemstede
Maarssenbroek Fitnesstoestel Pauwenkamp
Maarssenbroek   Jeu de Boulesbaan   Pauwenkamp
Maarssenbroek Calisthenics Park Wijkpark Maarssenbroek (thv. Valkenkamp)
Maarssenbroek  Fitnesstoestel Zwanenkamp
Loenersloot  Fitnesstoestel Voorburgstraat
Kockengen Calisthenics Park  Sportweg 3
Breukelen   Jeu de Boulesbaan  Looijersdijk
Breukelen  Jeu de Boulesbaan Vrijheidslaan