Walking Football Maarssenbroek

Walking Football is voetbal speciaal voor ouderen in Maarssenbroek. Iedere maandagochtend.

‘We zijn heel enthousiast’ benadrukken de twee mannen aan het einde van het gesprek. Meteen vanaf het begin was dit echter al duidelijk. Dick Ockeloen (70) en Herman Maas (70) vertellen vol enthousiasme over Walking Football: ‘Het klinkt misschien suf, maar dat is het niet. Ockeloen: ‘Het is gezellig, je blijft in beweging en je bent buiten. Daarnaast is het best intensief.’

 

Old stars Maarssen 

Walking Football toernooiHet team ‘Old Stars Maarssen’ werd opgericht in september 2016. De eerste trainingen werden georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht en Stichting Sport 4 All in samenwerking met FC Utrecht. Ockeloen zag een oproep in de krant. Vroeger voetbalde hij, maar dat was al 40 jaar geleden. 12 Jaar geleden verloor hij bij een bedrijfsongeluk zijn voet, waardoor hij een prothese heeft. Rennen lukt vanaf dat moment niet meer. Ockeloen was direct enthousiast over Walking Football: ‘Het is belangrijk dat je bezig bent. Zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast kunnen we samen herinneringen ophalen, want we zijn allemaal Maarssenezen.’

 

Na de start in 2016 werd het initiatief omarmd door voetbalvereniging OSM ‘75. De training verzorgen de mannen inmiddels zelf, maar ze kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de club. Iedere training start met een bespreking van het afgelopen voetbalweekend, onder het genot van een kop koffie: ‘de één is voor Feyenoord, de ander voor Ajax of Utrecht. We maken een hoop grapjes, maar het gaat heel gemoedelijk’. Vervolgens starten ze met de warming-up. De training duurt maar liefst 1,5 uur, waarna weer wordt afgesloten met een kop koffie.

 

'Als het zou stoppen zou ik het echt missen'

Maas kwam later bij het team. Hij werd erop gewezen door zijn dochter. Hij vond het meteen leuk: ‘Ik kende alleen Dick, maar je wordt direct opgenomen in de groep.’ Op de vraag wat er zo leuk is aan Walking voetbal grapt hij: ‘ik ben een heel ander mens geworden’ Serieuzer vervolgt hij: ‘Nee hoor, het is vooral heel leuk! We gaan bijvoorbeeld ook samen uit eten. Als het zou stoppen zou ik het echt missen’. Ook als teamleden een blessure hebben of ziek zijn, komen ze vaak kijken bij de training. Fit blijven en sociale contacten gaan zo hand in hand. Deze mooie combinatie wordt aangemoedigd door Sportpunt Stichtse Vecht.

 

Meedoen met Walking Football?

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van de heren Ockeloen en Maas en wil je een keer meedoen? Stuur dan een mailtje naar dickockeloen@gmail.com. Walking Football is iedere maandagochtend in Maarssenbroek.

Wil je ook graag bewegen, maar niet voetballen, neem dan contact op met info@sportpuntstichtsevecht.nl

 


Foto's Walking Football Toernooi

Voor meer informatie

Hanneke Heuker
Communicatie sport