Sporten in Maarssen

In Maarssen zijn er veel mogelijkheden om te sporten en bewegen. Lees hier de mogelijkheden. Je kunt je aansluiten bij een sportvereniging, naar een sportschool gaan of zelf sporten, zoals hardlopen of wielrennen. Op deze manier is er voor ieder wat wils.


Sporten bij een vereniging in Maarssen

In Maarssen zijn er veel sportverenigingen. In de Sport- en beweegzoeker kun je selecteren op Maarssen-Dorp of Maarssenbroek. Vervolgens krijg je alle verenigingen in deze kern te zien.

De sporten die je bij een vereniging in Maarssen-dorp kunt beoefenen zijn:

 • OVVO/de kroonDans
 • Denksport
 • Duiken
 • Hardlopen
 • Hengelsport
 • Hockey
 • Korfbal
 • Paardrijden
 • Schaatsen
 • Tennis
 • Vechtsport
 • Voetval
 • Volleybal
 • Wielrennen

 

Voor al deze sporten zijn in Maarssen sportaanbieders waarvan je lid kunt worden. Als je lid bent kunt je trainingen bijwonen en meedoen aan competities. De sporten worden aangeboden voor verschillende doelgroepen. Als je de sport hebt gevonden in de Sport- en beweegzoeker, staat per sportaanbieder de doelgroep aangegeven. Woon je in Maarssen, maar wil je een andere sport beoefenen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij aanbieders in de andere kernen van Stichtse Vecht zoals Breukelen.

 

Sportaccommodaties in Maarssen

Aan de rand van Maarssen ligt het Sportpark Daalseweide aan de Sportparkweg. Op dit sportpark zijn diverse sportverenigingen gevestigd, zoals de hockeyclub MHC Maarssen, korfbalvereniging OVVO/de Kroon, Voetbalverenigingen D.W.S.M en V.V. Maarssen en Tennis Vereniging Luck Raeck.

Ook is er een sporthal in Maarssen aan de Huis ten Boschstraat. Hier zijn bijvoorbeeld training van Volleybal vereniging VOC Maarssen en Body-fit trainingen van Helios.

 

Sporten bij een sportschool in Maarssen

Naast sporten bij een sportvereniging is het mogelijk om naar de sportschool te gaan. Hier zijn in Maarssen diverse mogelijkheden voor. Ook fysiotherapeuten bieden vaak sportmogelijkheden.

 

Zelf sporten in Maarssen

Zoals overal kun je ook in Maarssen sporten zonder aangesloten te zijn bij een vereniging of sportschool. Denk hierbij aan hardlopen, wielrennen, roeien of skeeleren. Het is hierbij belangrijk dat je zelf de veiligheid in acht neemt. Let bijvoorbeeld altijd goed om medeweggebruikers en houd je aan de verkeersregels. Je bent immers een gewone deelnemer van het verkeer. Het voordeel van zelf sporten is dat je zelf kunt bepalen wanneer je dit doet. Je bent niet gebonden aan tijden van een vereniging of sportschool.

 

Sporten in Maarssen voor senioren

Voor senioren zijn er vaak speciale initiatieven. Op deze website vind je een aparte pagina met initiatieven voor senioren. Onder andere Welzijn Stichtse Vecht heeft een uitgebreid aanbod voor senioren in Maarssen.

 

Sport kiezen

Wil je graag sporten maar weet je nog niet zo goed wat je wil doen? Bedenk dan of je graag alleen sport of met anderen. Als je graag met anderen sport. Past het bij je om lid te worden van een vereniging. Tijdens de Nationale Sportweek in september en met de AH Sportactie kun je veel gratis proeflessen doen bij sportaanbieders. Zo kun je uitproberen of een sport bij je past.

 

Sporten in Maarssen voor iedereen

Heb je een laag inkomen, maar wil je toch sporten? Maak dan gebruik van de U-pas, het Jeugdsportfonds en de zwemregeling. Met deze regelingen kan iedereen met een minimum inkomen toch sporten.

Lees meer over Sporten met een laag inkomen


Sporten in Breukelen


In Breukelen kun je veel verschillende sporten beoefenen. Lees meer over de mogelijkheden: van voetb…